Talentmanagement

Alles gaat beter als mensen vanuit talent handelen.

 
Mensen zijn op hun best als zij zichzelf kunnen zijn. Als ze werk doen dat van nature bij ze past.

Mensen presteren beter en zijn meer betrokken wanneer ze werken in overeenstemming met hun natuurlijke talenten. Ze maken betere keuzes, zowel in opleiding en carrière als in hun privéleven. Zodat ze nóg waardevoller zijn voor de organisatie, het team én voor zichzelf.
 
TMA staat voor Talenten Motivatie Analyse en is een wetenschappelijk onderbouwde en praktische tool die kan worden ingezet voor zowel persoonlijke en professionele ontwikkeling als voor team- en organisatieontwikkeling.
 
TMA helpt je te ontdekken wat jouw talenten zijn of die van je teamleden of medewerkers en deze nog verder te ontwikkelen. 
 
TMA verbindt mensen met hun talenten, competenties en carrière.
 
 

Video's en voorbeelden van rapportages

Talentenrapportage​

360 graden feedback

Wat levert talentmanagement op voor jou, je team of je organisatie?

TMA biedt een oplossing voor mensen, teams en organisaties die op zoek zijn naar meer inzicht in hun talenten, motivatie en ontwikkelmogelijkheden.
 
  1. Inzicht in talenten: TMA kan helpen bij het in kaart brengen van jouw talenten, waardoor jij je bewust wordt van waar je goed in bent en waar je sterke punten liggen. Dit inzicht kan helpen bij het vinden van een passende carrière of bij het verbeteren van jouw prestaties op het werk.
  2. Motivatieanalyse: TMA kan helpen bij het begrijpen van drijfveren en motivatie. Dit kan helpen bij het vinden van werk dat aansluit bij jouw interesses en waarden en bij het vergroten van jouw motivatie en betrokkenheid bij het werk.
  3. Ontwikkelmogelijkheden: TMA kan helpen bij het identificeren van jouw ontwikkelmogelijkheden, waardoor je gericht kunt werken aan het verbeteren van jouw vaardigheden en het behalen van jouw persoonlijke of professionele doelen.
  4. 360 graden feedback: Met TMA kun je prestaties van mensen beoordelen en gesprekken voeren over gedrag en vaardigheden.
  5. Selectie- en ontwikkelinstrument: TMA kan worden ingezet als selectie- en ontwikkelinstrument voor teams en organisaties, om te helpen bij het vinden van de juiste persoon voor de juiste functie en bij het ontwikkelen van teamleden en medewerkers.
  6. TMA Loopbaan Instrumenten: Help kandidaten een ander beroep te kiezen. Via TMA Talent Assessment, gecombineerd met TMA Loopbaan Instrumenten, kom je er snel achter waar de talenten, makkelijk te ontwikkelen competenties, interesses en vooral openstaande vacatures liggen voor jouw kandidaten.
  7. Grafische weergave: Krijg eenvoudig te begrijpen grafische overzichten van de talenten, kwaliteiten en competenties van medewerkers en sollicitanten gebaseerd op de Talenten Analyse, Capaciteiten Analyses, Competentieprofielen, Drijfveren en Interesses.

Stam Coaching

Heb je het gevoel dat het zo niet langer gaat? Of dat het tijd is om de bakens te verzetten? Wil je nieuwe inspiratie of zit je met een ethisch dilemma? Wil je je verbreden of zoek je juist verdieping? Mogelijk wil je met je team aan de slag of is het je wens je persoonlijke leiderschapsstijl tegen het licht te houden. Dan ben ik er voor je.

Ik ben er voor je als je behoefte hebt aan iemand die naar je luistert, die je probeert te begrijpen zonder te oordelen, die ruimte geeft aan je gevoelens, die je op gedachten brengt, die een stukje meeloopt op je levenspad, in je loopbaan of bij de taak waar jij voor staat.

Met mijn ruim dertig jaar ervaring in het begeleiden van individuen, teams en grotere groepen en door mijn focus op jouw talent, je eigenheid en mijn kennis van organisaties kan ik je verder helpen.

Als coach begeleid ik professionals, bestuurders, toezichthouders en management- en directieteams bij hun behoefte persoonlijk of professioneel te groeien.

Je kunt bij mij terecht voor een luisterend oor, een goed gesprek, inspiratie of advies. Soms is een enkele ontmoeting al voldoende, vaker vraagt het wat meer. Samen zoeken wij naar wat jij in jouw specifieke situatie nodig hebt om je doelen te bereiken, als individu of in teamverband. De regie houd je zelf, als steun heb je mij.

Leuk dat je contact wilt opnemen. Vul het formulier hieronder in en ik laat van mij horen.