Mijn achtergrond en specialisme

Ik ben specialist op het gebied van ethiek, gedrag en cultuur. Daarnaast ben ik executive coach met bijzondere aandacht voor ontwikkel- en samenwerkingsvraagstukken in het topmanagement. Ik ben geaccrediteerd op het gebied van talentmanagement en ben gecertificeerd op het terrein van stress, burn-out en bevlogenheid. Ik heb veel ervaring met loopbaanbegeleiding van (non)executives, neem assessments af en werk als teamcoach.

Eerder was ik o.a. verbonden aan organisatieadviesbureau Berenschot, directeur van Stichting Epafras (geestelijke zorg aan Nederlandse gedetineerden in het buitenland) en directeur aan Nyenrode Business Universiteit. Daarvoor was ik gemeentepredikant. Ik heb diverse commissariaten bekleed en ben nu voorzitter van de Raad van Toezicht van Sprank, een instelling die zorg en ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking.

Ik heb verschillende publicaties (mede) op mijn naam, waaronder het boek ‘Zo doen we dat hier – Bestuurders over het stimuleren van integriteit’ en ik schrijf regelmatig voor vakbladen. 

Bij SMC help ik bestuurders en toezichthouders bij boardroomdilemma’s op de snijvlakken publiek en privaat, organisatie en zingeving en mens en technologie. Ik heb veel ervaring met woningcorporaties, zorginstellingen, semi-publieke organisaties, het onderwijs, NGO’s en brancheorganisaties.

Door mijn stijl en vermogen om te luisteren en door te vragen weet ik mensen en organisaties in beweging te krijgen.

Mijn missie

Ik ben nieuwsgierig naar drijfveren, overtuigingen en gedrag van mensen. Vertrouwen, leren en verantwoordelijkheid vormen in mijn visie de basis van rechtvaardig en effectief leiderschap en een geslaagde strategierealisatie. Ik wil bijdragen aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van het individu en aan de constante verbetering van het morele en culturele klimaat in organisaties.

 
 

Stam Coaching

Heb je het gevoel dat het zo niet langer gaat? Of dat het tijd is om de bakens te verzetten? Wil je nieuwe inspiratie of zit je met een ethisch dilemma? Wil je je verbreden of zoek je juist verdieping? Mogelijk wil je met je team aan de slag of is het je wens je persoonlijke leiderschapsstijl tegen het licht te houden. Dan ben ik er voor je.

Ik ben er voor je als je behoefte hebt aan iemand die naar je luistert, die je probeert te begrijpen zonder te oordelen, die ruimte geeft aan je gevoelens, die je op gedachten brengt, die een stukje meeloopt op je levenspad, in je loopbaan of bij de taak waar jij voor staat.

Met mijn ruim dertig jaar ervaring in het begeleiden van individuen, teams en grotere groepen en door mijn focus op jouw talent, je eigenheid en mijn kennis van organisaties kan ik je verder helpen.

Als coach begeleid ik professionals, bestuurders, toezichthouders en management- en directieteams bij hun behoefte persoonlijk of professioneel te groeien.

Je kunt bij mij terecht voor een luisterend oor, een goed gesprek, inspiratie of advies. Soms is een enkele ontmoeting al voldoende, vaker vraagt het wat meer. Samen zoeken wij naar wat jij in jouw specifieke situatie nodig hebt om je doelen te bereiken, als individu of in teamverband. De regie houd je zelf, als steun heb je mij.

Leuk dat je contact wilt opnemen. Vul het formulier hieronder in en ik laat van mij horen.