Teamcoaching

Ga je een nieuw team samenstellen, wil je de prestaties verbeteren of loopt het al een tijdje niet zo lekker in je team?

Herken je deze uitdagingen voor jouw team?

 • Mijn team zou eens wat beter onderling moeten communiceren.
 • Ik wil mijn team aanvullen met nieuwe mensen. Welke persoonlijkheden en competenties ontbreken?
 • Wij werken onder hoge druk, de conflicten nemen toe en de prestaties worden slechter. Wat kan ik daaraan doen?
 • Er zijn een paar mensen in mijn team die elkaar voortdurend in de weg zitten. Hoe is dat patroon te doorbreken?
 • We vergaderen wel erg veel en lang niet altijd even productief. Kan dat niet anders?
 • Ik heb de indruk dat niet iedereen zich durft uit te spreken en collega’s aan te spreken. Ik wil werken aan een veilige feedbackcultuur.
 • Toen we als team begonnen, zaten we in een echte experimenteerfase, maar die zijn we ontgroeid. Ik heb nu behoefte aan meer duidelijkheid over taken, rollen en verantwoordelijkheden.

 

Bij teamcoaching bied ik een op maat gemaakte aanpak gericht op de specifieke behoeften van het team. Vaak hebben die te maken met teamdynamiek, samenwerking, communicatie, conflicthantering en prestaties.

Wat levert teamcoaching je op?

 1. Verbeterde communicatie. Teamcoaching kan de communicatie binnen het team verbeteren, waardoor de teamleden beter kunnen begrijpen wat er van hen wordt verwacht en hoe ze kunnen bijdragen aan het gezamenlijke doel.
 2. Verbetering van conflicthantering. Teamcoaching kan helpen (potentiële) conflicten te identificeren, ze te benoemen en op een constructieve manier op te lossen.
 3. Vergroten van veiligheid en weerbaarheid. Als teamcoach stimuleer ik het team om een onderling sociaal veilig klimaat te scheppen en help ik teamleden zich weerbaar op te stellen.
 4. Verhoogde motivatie. Wanneer teamleden beter begrijpen hoe ze kunnen bijdragen aan het gezamenlijke doel en zich meer gewaardeerd voelen binnen het team, kan teamcoaching leiden tot verhoogde motivatie en betrokkenheid.
 5. Verheldering van teamdoelen en -waarden. Als teamcoach kan ik helpen bij het verhelderen van de doelen en waarden van het team, zodat iedereen in het team weet waar het team naartoe werkt en wat belangrijk is.
 6. Helderheid over taken, rollen en verantwoordelijkheden. Teamcoaching helpt bij het creëren van duidelijkheid in het team, zodat de teamleden weten wat ze moeten doen, met wie en binnen welke kaders. Dit geeft zekerheid.
 7. Betere afspraken over de manier van overleggen en besluitvorming. Als teamcoach help ik bij het maken van afspraken over de manier waarop zaken besproken en besloten worden, met wie, hoe vaak en op grond van welke informatie.
 8. Betere resultaten. Door de verbeterde communicatie, teamdynamiek en motivatie kan teamcoaching uiteindelijk leiden tot betere resultaten voor het team. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat projecten sneller worden afgerond, er minder fouten worden gemaakt, of dat er meer innovatieve ideeën worden gegenereerd en monitoring van de voortgang plaatsvindt.
 9. Identificatie van teamsterktes en -zwaktes. Teamcoaching kan helpen bij het ontwikkelen van de teamleden en bij het vaststellen van profielen als er nieuwe mensen nodig zijn.

Afhankelijk van de vraag bepalen we in overleg de omvang, frequentie en intensiviteit van de begeleiding. Deze kan zijn live, (deels) online, incompany of een combinatie ervan.

BASIS

 • 7 sessies van 1,5 uur
 • Fysiek en/of online

EXTRA

 • 8 sessies van 1,5 uur
 • Fysiek en/of online
 • TMA Talentanalyse
 • Begeleiding per chat / Whatsapp / mail / telefoon

UITGEBREID

 • Zes maanden wekelijkse sessie van een uur
 • Fysiek en/of online
 • TMA Talentanalyse
 • Begeleiding per chat / Whatsapp / mail / telefoon

STRIPPENKAART

 • 10 sessies
 • Verspreid over anderhalf jaar
 • Fysiek en/of online

Albert Jan Stam Coaching

Heb je het gevoel dat het zo niet langer gaat? Of dat het tijd is om de bakens te verzetten? Wil je nieuwe inspiratie of zit je met een ethisch dilemma? Wil je je verbreden of zoek je juist verdieping? Mogelijk wil je met je team aan de slag of is het je wens je persoonlijke leiderschapsstijl tegen het licht te houden. Dan ben ik er voor je.

Ik ben er voor je als je behoefte hebt aan iemand die naar je luistert, die je probeert te begrijpen zonder te oordelen, die ruimte geeft aan je gevoelens, die je op gedachten brengt, die een stukje meeloopt op je levenspad, in je loopbaan of bij de taak waar jij voor staat.

Met mijn ruim dertig jaar ervaring in het begeleiden van individuen, teams en grotere groepen en door mijn focus op jouw talent, je eigenheid en mijn kennis van organisaties kan ik je verder helpen.

Als coach begeleid ik professionals, bestuurders, toezichthouders en management- en directieteams bij hun behoefte persoonlijk of professioneel te groeien.

Je kunt bij mij terecht voor een luisterend oor, een goed gesprek, inspiratie of advies. Soms is een enkele ontmoeting al voldoende, vaker vraagt het wat meer. Samen zoeken wij naar wat jij in jouw specifieke situatie nodig hebt om je doelen te bereiken, als individu of in teamverband. De regie houd je zelf, als steun heb je mij.

Leuk dat je contact wilt opnemen. Vul het formulier hieronder in en ik laat van mij horen.